fredag 11 juli 2008

Metropolitan till Alingsås

Redan i höst kan man uppleva opera i världsklass i Alingsås. Kulturföreningen Tornet, Sagabiografen och The Metropolitan Opera inleder nämligen ett samarbete som gör det möjligt att se direktsänd opera från New York i Sagabiografens lilla salong. Första föreställningen blir Salome av Richard Strauss i oktober och sedan följer ytterligare sex operor fram till sommaren 2009. Det blir möjligt att köpa abonnemang

tisdag 8 juli 2008

Tilda Lovell i Kanontornet i Gräfsnäs slottsruin


Från pressmeddelandet:
Tilda Lovell, Körprojektet

När man möter Tilda Lovells konstnärskap stegar man in i en annan värld. Den är befolkad av udda figurer, tillsynes skapade genom konstnärens lekfullhet då hon hittar ett föremål. Hon har inspirerats av den medeltida konstnären Hieronymus Bosch men genom att presentera dem i tredimensionell form blir de så påtagliga. Skrämmande men samtidigt humoristiska och när de också får liv och en egen röst som i videoverket Körprojektet blir upplevelsen fulländad.

”När jag går i Gräfsnäs slottsruin hör jag ofta besökare prata om fångarna och fängelsehålorna. Gräfsnäs var ett slott, även om galler för fönstrena och de råa tegelväggarna kan få oss att tro annat. Hit vill jag ta Tildas figurer. Jag ville ge dem en plats där de hör hemma. De är delvis uppbyggda av skelettdelar som fått ett nytt liv genom konstnärens fantasi.”
Koordinator Kajsa Frostensson

Tilda är född och uppväxt i Göteborg. Hon tog examen från kungliga Konsthögskolan 2003 och verkar sedan dess som konstnär i Stockholm.

Föreningen Tornart visar videoverket Körprojektet av Tilda Lovell i Kanontornet i Gräfsnässlottsruin från den 12 juli till den 31 augusti.
Öppning 12 juli kl. 12.00

tisdag 1 juli 2008

Musik i sommarkväll

I Christinae kyrka drar snart det årliga evenemanget Musik i sommarkväll igång. Det är framförallt två konserter som jag tycker utmärker sig:

13 juli kl 20
Lars Jansson Trio och klassisk pianist
Här kan man läsa mer om Lars Jansson, vår internationellt erkände jazzpianist.

20 juli kl 20
Ung cellovirtuos möter etablerad pianist
Andreas Brantelid - cello
Bengt Forsberg - piano

Sommarprogram i Nolhaga park





















Se hela programmet här.

Spår av Ristningar

















Spår av Ristningar
- en föreställning som ger liv åt bronsålderns magiska hällristningar.


Är du nyfiken på vad det var för människor som levde för 3000 år sedan? Vad det är för spår de har lämnat åt oss och varför? Följ med på en resa bakåt i tiden till hällristningarnas värld full av myter, gudar och magi! I sommar kommer man att kunna se Spår av Ristningar utomhus, i skymningen. Dans varvas med berättelser om kärlek, sorg och kretsloppet mellan liv, död och återfödelse. Suggestiv musik bidrar till att ge hällbilderna liv igen. Varje föreställning blir unik eftersom dansen och berättande utgår från den plats den spelas vid.
(från Embla dans och teaters hemsida)

Dans: Anna Wennerbeck
Arkeolog och berättare: Henrik Hallgren
Musik: Anders Hagberg

Plats: Lövekulles klippor
Tid: 25 juli kl 20

 
Bloggtoppen.se