måndag 23 november 2009

Ny blogg om Alingsås kulturhistoria

Museets vänner i Alingsås har öppnat en blogg för att hedra den främsta av alla alingsåskännare, Per Henrik Rosenström, museiman, folkbildare, inspiratör och kulturskapare samt den person som skrivit flest böcker och artiklar om Alingsås. 

Vi hoppas att det fantastiska kulturhistoriska arv som han lännar efter sig på så vis ska bli mer tillgängligt för en större allmänhet, såväl historieintresserade alingsåsare som andra. Vårt syfte är också att inspirera skolelever och framtida forskare att ägna sig åt den lokala historien. Vi kommer på den här bloggen publicera ett stort urval av hans kulturhistoriska artiklar. De flesta kommer från Alingsås Tidning.

På sikt hoppas vi även kunna komplettera med andra skribenters kulturhistoriska texter om Alingsås förflutna och samtid. 
(Hämtat från bloggen)

onsdag 4 november 2009

TV-metereologen Pär Holmgren föreläser på Palladium

















Inspirerande föredrag med metereologen Pär Holmgren från TV.

Vart är vädret på väg?
Vart är världen på väg?

Plats: Palladium
Tid:19 november kl 19

Inträde: 50.-

Den nystartade gruppen Omställning Alingsås som vill arbeta för ett fossilfritt och klimatsmart Alingsås finns på plats och informerar.

Anna Ternheim till Alingsås


















Alingsås får för ovanlighetens skulle besök av en artist som är mitt uppe i sin karriär, nämligen Anna Ternheim. Hon är sjunger i singer/songwriter-traditionen och har fått många utmärker såsom 5 grammisar och 2 P3 Guld-pris.

Det var länge sedan jag turnerade helt solo i Sverige, det är något jag har sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Efter en vinterturné på konserthus och en sommar på stora festivalscener vill jag avsluta året med några riktigt intima akustiska spelningar. Jag vill framföra mina låtar i dess mest avskalade och vingliga form, utan skyddsnät. Jag vet redan nu att jag kommer att vara livrädd innan jag kliver på scen... så det blir säkert underbart!
Anna Ternheim

Plats: Palladium
Tid: Fredag den 13 november kl. 21
 
Bloggtoppen.se