tisdag 22 juni 2010

Seminarium med Omställning Sverige








Vill du vara med och ställa om till ett hållbart samhälle?

Omställning Sverige bjuder in till seminarium 4 september då vi diskuterar vad vi kan göra lokalt för att forma ett hållbart samhälle.

Hur framtiden kommer att se ut vet vi inte, men vi kan förbereda oss och vårt lokala samhälle. Hur ska vi kunna möta utmaningarna som klimatförändringar och minskande oljetillgångar ställer oss inför på ett positivt sätt?

Dagen leds av Jan Forsmark Omställning Sverige/Hela Sverige Ska Leva.
I omställningsarbetet behövs alla människor, unga och gamla, praktiker och teoretiker, naturvetare, humanister och artister, politiker, tjänstemän och alla andra. Tillsammans arbetar vi för en hållbar utveckling och ett bättre samhälle.
Välkommen du också!

Tid: 4 september kl.9,30 – 16,00
Plats: Kabomhuset, Kungsgatan 2, Alingsås
Pris: Dagen är kostnadsfri. Vi bjuder på fika och lunch (särskild kost anges vid anmälan).
Anmälan: Senast 28 augusti till Omställning Alingsås (obs begränsat antal platser)
Telefon: 0709 453333 eller e-post: omstallningalingsas1@gmail.com

Omställning Sverige är den svenska delen av det växande internationella nätverket Transition Towns. På vår hemsida http://www.transitionsweden.se finns information om omställningsrörelsen i Sverige. Där kan du också gå med i nätverket. Som medlem kan du starta eller gå med i någon grupp, bläddra bland medlemsprofiler och delta i forum. Du kan läsa andras bloggar eller starta en egen samt följa med i vad som händer på det här spännande området. Se även www.transitiontowns.org.

Hela Sverige ska leva och Omställningsrörelsen har inlett ett nära samarbete eftersom båda organisationerna har som mål att stödja lokala initiativ som vill skapa en hållbar framtid. Hela Sverige ska leva vill stödja alla de lokala omställningsinitiativ som ligger i startgroparna och vara en nationell kraft och ett nav i detta viktiga arbete. Hela Sverige ska leva har resurser och nätverk som underlättar arbetet med att sprida erfarenheter och inspirera. http://www.helasverige.se

onsdag 9 juni 2010

Bloggen Per Henrik Rosenström uppdateras kontinuerligt

I fjol öppnade Museets vänner i Alingsås en blogg för att hedra den främsta av alla alingsåskännare, Per Henrik Rosenström, museiman, folkbildare, inspiratör och kulturskapare samt den person som skrivit flest böcker och artiklar om Alingsås.
Vi hoppas att det fantastiska kulturhistoriska arv som han lännar efter sig på så vis ska bli mer tillgängligt för en större allmänhet, såväl historieintresserade alingsåsare som andra. Vårt syfte är också att inspirera skolelever och framtida forskare att ägna sig åt den lokala historien. Vi kommer på den här bloggen publicera ett stort urval av hans kulturhistoriska artiklar. De flesta kommer från Alingsås Tidning.

På sikt hoppas vi även kunna komplettera med andra skribenters kulturhistoriska texter om Alingsås förflutna och samtid.
(Hämtat från bloggen)




 
Bloggtoppen.se