tisdag 26 maj 2009

Konstnär Stina Hermansson ställer ut i Skåpet

Plats: Passagen in till Hjelmqvistska gården, Kungsgatan 24.
Vernissage: Torsdagen den 28 maj kl 17

TITEL
Liten presentation (av livets gång)

Tid som förflyter, tillsynes utan mening. Privata minnen och publik dokumentation av tid i presens. Genom att dokumentera tiden existerar den och får vikt.
En klocka, ett fotografi, teckning och organiskt material.
Stina Hermansson

Stina Hermansson är född och uppvuxen i Alingsås., men är nu bosatt i Göteborg. Hon är utbildad på Tillskärarakademin i Götebirg och på HDK i Steneby med inriktning på textil formgivning, skulptur och kommunikation.

Konstscenen Skåpet ligger centralt beläget i Alingsås. I ett skyltskåp i passagen mellan Kungsgatan och Hjelmqvistska gården är ambitionen att visa konst som på olika sätt kommenterar den tid vi lever i. Det behöver ej nödvändigtvis vara bilder utan tanken är att Skåpet ska stimulera till många kreativa presentationssätt och att det även kan rymma flera olika konstarter. Genom att visa konst i det offentliga rummet är förhoppningen att nå nya grupper som ej brukar besöka gallerier och konsthallar. Konsten ställer frågor och får betraktaren att uppleva något som man ej normalt brukar göra i stadsmiljön.

2 kommentarer:

Monica sa...

Visste inte att det fanns... Som jag skrivit förut, tur att det kommer utsocknes och berättar för oss infödingar vad som finns att se i vår stad...

Martin Olsson sa...

Skåpet är ett av mina kära barn. Det hänger en intressant handduk där t o m torsdag.

 
Bloggtoppen.se