tisdag 8 juli 2008

Tilda Lovell i Kanontornet i Gräfsnäs slottsruin


Från pressmeddelandet:
Tilda Lovell, Körprojektet

När man möter Tilda Lovells konstnärskap stegar man in i en annan värld. Den är befolkad av udda figurer, tillsynes skapade genom konstnärens lekfullhet då hon hittar ett föremål. Hon har inspirerats av den medeltida konstnären Hieronymus Bosch men genom att presentera dem i tredimensionell form blir de så påtagliga. Skrämmande men samtidigt humoristiska och när de också får liv och en egen röst som i videoverket Körprojektet blir upplevelsen fulländad.

”När jag går i Gräfsnäs slottsruin hör jag ofta besökare prata om fångarna och fängelsehålorna. Gräfsnäs var ett slott, även om galler för fönstrena och de råa tegelväggarna kan få oss att tro annat. Hit vill jag ta Tildas figurer. Jag ville ge dem en plats där de hör hemma. De är delvis uppbyggda av skelettdelar som fått ett nytt liv genom konstnärens fantasi.”
Koordinator Kajsa Frostensson

Tilda är född och uppväxt i Göteborg. Hon tog examen från kungliga Konsthögskolan 2003 och verkar sedan dess som konstnär i Stockholm.

Föreningen Tornart visar videoverket Körprojektet av Tilda Lovell i Kanontornet i Gräfsnässlottsruin från den 12 juli till den 31 augusti.
Öppning 12 juli kl. 12.00

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se