onsdag 15 juli 2009

Prinsessan Någorlundas kuriosakabinett i Turbinhuset






















Redan den 12 juli öppnade en utställning av silversmide och textilkonst i Turbinhuset, det lilla grönvita huset strax bortom Nolhaga slott.

Roxanna Krysell, silversmed, initiativtagare och utställningsansvarig ställer ut tillsammans med silversmed Annika Bohlin, Väne Åsaka, och textilkonstnär Karin Jonson, alingsåsare till nyligen, numera verksam i Eskilstuna.

Utställningen arrangeras i samarbete med Kulturföreningen Tornet och pågår till och med den 31 juli.

Sedan följer fler utställningar och möjlighet till en växande verksamhet. Planer smids, kultur och konst ser ut att vara på väg tillbaka till Nolhagaparken.

Prinsessan Någorlunda flyttar in i Turbinhuset!
Prinsessan är enligt rykten en lågmäld primadonna som samlar på saker som inte finns och hon fyller sina dagar med egensinniga drömmar som hon broderar ut över rummen. Hennes specialdesignade smycken berättar om ett liv fritt från krav och förväntningar och eftersom Prinsessans favoritprogram på TV handlar om förvandlingar så har hon givetvis gjort en rejäl Make Over av hela stället.

Hon håller öppen mottagning onsdagar till söndagar mellan kl 13 och 17. Alla är välkomna att hälsa på en av våra mest egensinniga Kungligheter.

Hjälp att flytta in får Prinsessan av Roxanna Krysell -silversmed, Karin Jonsson -textilkonstnär och Annika Bohlin -silversmed. De har tidigare coachat Prinsessan Någorlunda under hennes irrfärder runt Sverige.

(Från Kulturföreningen Tornets hemsida)

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se