fredag 9 april 2010

Tornet - Tema Kärlek 10/4











Tornet - Tema
Varje lördag kl 12:30 på Saga Bio
Frivillig entréavgift 20.-


LÖRDAGEN 10/4 TEMA KÄRLEK
Ett kortfilmsprogram

12:30 Kom närmare
Maria Eriksson(Sverige) 5 minuter.

En flicka och en pojke. De har ett förhållande. En morgon ställs de inför oundvikliga frågor. Måste man vara kär i den man är ihop med? Och hur vet man egentligen om man är kär eller inte? Om kärlek och närhet, och hur lätt det kan vara att förväxla. Vinnare av ungVERA 2010 på filmfestivalen Vera på Åland.

12:40 En förtrollad kväll
Per Carlesson(Sverige) 5 minuter

En hon och en han, en underbar kväll. Förälskelsen blommar, liksom vårgrönskan längs strandpromenaden. Nog vet han hur man får en tjej på humör.

12:45 Väninnor – berättelser ur garderoben
Nina Bergström, Cecilia Neant-Falk(Sverige) 55 minuter

De är sex kvinnor i åldrarna 60 till 85 år och de är lesbiska. De har levt med rädslan att vara annorlunda och med risken att förskjutas av vänner, släktingar och arbetskamrater.
I åratal har de smugit med sina känslor; dubbelliv har varit deras vardag. Någon av dem har aldrig tidigare talat om sin homosexualitet ens med sina närmaste. Med stark närvaro och sprängkraft berättar de sex kvinnorna om sina liv och om sin förbjudna kärlek. Tidstypisk musik, pressklipp, arkivbilder och privata fotografier illustrerar deras berättelser i denna varmt innerliga dokumentärfilm.

Arrangörer: Kulturföreningen Tornet i samarbete med Saga Bio och Alingsåskuriren med stöd av Västra Götalndsregionen.

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se