tisdag 27 januari 2009

Maud Lindström uppträder på Alingsås museum


Maud Lindström uppträder på Alingsås museum onsdag 28 januari kl 19:30, entré 40 kr (fri entré under 18 år)

Maud Lindström är Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska trubadur, krönikör och poet. Med sitt rättframma språk och sina personliga, roliga och hänsynslöst självutlämnande texter sätter hon ord på det som många tänker men få vågar säga om kärlek, sex, identitet och makt.

Maud Lindström har varit verksam som feministiska visartist, krönikör och poet i drygt sex år. Under dessa år har hon uppträtt på scener som Hultsfredsfestivalen, Arvikafestivalen, Pridefestivalen och vis- och feminismfestivaler över hela landet. Hon har också anlitats av Göteborgs, Linköpings och Lunds universitet, RFSL, RFSU, fackförbund, folkhögskolor, gymnasieskolor, kommuner, ungdomsförbund, studieförbund och många andra organisationer. Hon har medverkat i Frank i P3, varit sommarpratare i Kvällspasset i P3 och spelat i Nyhetsmorgon i TV4, och har också skrivit krönikor bland annat för Göteborgs och Stockholms fria tidning, Lira och Femkul.Maud gick Estetiska programmet Musiklinjen på gymnasiet med huvudinriktning sång och elgitarr, har läst Genusvetenskap, Kultur, erotik och sexualiteter och Sociologi vid universitetet samt gått Nordiska folkhögsskolans Vislinje. Debutskivan Strategivisor för kärlekskritiker släpptes 2005, maxisingeln Vacker vid vatten 2006, och hon har också medverkat på KulturUngdoms samlingsskiva Let your hair down, den nordiska visorganistationen Nordvisas samlingsskiva Nordiska Spår och VisStaden Västervikproducerade samlingen Mera Visor.

Under 2008 har Maud turnerat med Riksteaterföreställningen Almost like boys med komikerparet Cissi & Nour. Föreställningen åkte också med på Lars Winnerbäcks sommarturné. Under hösten 2008 och våren 2009 ska hon göra skolturnéer med Musik i Väst, Rikskonserter/Länsmusiken i Stockholm och Estrad Norr, samt arbeta på nästa skiva.Välkomna till Alingsås museum och en svängig, tänkvärd kväll.

Programmet på Alingsås museum är ett arrangemangen i samband med utställningen In Hate We Trust på Alingsås konsthall 17.1 - 28.2 2009
(Från pressutskick)

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se