torsdag 18 september 2008

Sara Lesch ställer ut inuti Tornet


Kulturföreningen Tornet fortsätter med galleriverksamheten inuti Tornet. Den här gången har föreningen bjudit in fotografen och konstnären Sara Lesch.

Sara kallar sin utställning för Meshugah som betyder tokig, galen och dåraktig på jiddish. Hon visar konstobjekt och prövar också ett av sina fotografier som graffti. Graffitiartist Malin Simonson, som är nordisk mästare, uppför verket på plats under vernissagedagen.

Vernissage lör 20/9 kl 12

Tornet är öppet kl 12 - 16 följande dagar:
lör 20/9, sön 21/9, lör 27/9, sön 28/9, lör 4/10, sön 5/10,

Ur Saras projektbeskrivningen:
Mina tankar har rört sig om sådant som händer innan man precis skall somna in. Om bilder, ord och scenerier som spelar upp sig med all önskvärd olydighet. Om världen är meshugah, är kanske drömmarna av nöd det också.

Utan att klä av mig kastade jag mig på min obäddade säng. Hur mycket längre, o Gud, skall du tigande beskåda ditt inferno? Till vad nytta för dig är denna ocean av blod och kött som sprider sin stank genom ditt universum? Har du skapat detta gränslösa slakthus bara för att visa oss din makt och din visdom? Är det för detta som du befaller oss att älska oss av hela vår själ, av hela vårt hjärta?
Isaac Bashevis Singer; Dårskaper, 1995

Sara Lesch är bosatt i Göteborg. Hon är utbildad på International Center of Photography i New York och på Högskolan för film och fotografi i Göteborg och har ställt ut i New York, Helsningfors, Köpenhamn med mera. Sara är även kulturvetare och har studerat kortprosa för Stewe Claeson. Hon var redaktör för Tidskriften Presens 1999 - 2003 och har även arbetat med Tidskriften Glänta och medverkar i år i deras Bokmässenummer. Sara arbetar som ungdomskonsulent i Mölndals kommun parallellt med ett fotoprojekt om (Inte)gration i Majorna och Angerd. Hon skriver också kortprosa och har ambitionen att starta en litterär tidskrift med likasinnade.

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se