torsdag 6 november 2008

Textilkonstnär Gunilla Rajala ställer ut i Skåpet

Plats: Passagen in till Hjelmqvistska gården, Kungsgatan 24.
Vernissage: Lördagen den 8 november kl 12

Jag utforskar ord, meddelanden och relationer och knyter an till äldre tiders textila traditioner och till kvinnliga arbetsuppgifter. Jag älskar tråd och färg och använder ofta "textilskrot" i mina arbeten.
(Gunilla Rajala)

Gunilla är utbildad på Stenebyskolan, KV.s konstskola och Göteborgs universitet och har haft separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar med vävnader, broderier, textila collage och objekt i Alingsås med omnejd.

Konstscenen Skåpet ligger centralt beläget i Alingsås. I ett skyltskåp i passagen mellan Kungsgatan och Hjelmqvistska gården är ambitionen att visa konst som på olika sätt kommenterar den tid vi lever i. Det behöver ej nödvändigtvis vara bilder utan tanken är att Skåpet ska stimulera till många kreativa presentationssätt och att det även kan rymma flera olika konstarter. Genom att visa konst i det offentliga rummet är förhoppningen att nå nya grupper som ej brukar besöka gallerier och konsthallar. Konsten ställer frågor och får betraktaren att uppleva något som man ej normalt brukar göra i stadsmiljön.

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se