måndag 18 augusti 2008

Nätverket Brudarnas konstrunda till Tornet














Foto: Eva Bäcklund

Eva Bäcklund
Hillevi Nagel
Maja Kristin Nylander

Ställer ut inuti Tornet i Nolhagaparken, Alingsås 23 augusti – 31 augusti lördag och söndag kl 12-16 (övriga tider enligt överenskommelse)

Vernissage lördag 23 augusti kl 12

Ett samarrangemang med Kulturföreningen Tornet.

Vi bryter ny mark, och är först med utställning inuti Tornet! I denna speciella miljö som i sig självt är en tidskapsel visas fotografier som visualiserar och reflekterar över tid och minnen.

Ett hundratal fotografer ställer ut sina verk på olika platser runt om i landet och utomlands. Ni hittar oss i Alingsås, Göteborg, Vancouver, Malmö, Bollnäs, Stockholm, New York, Segerstad, Örebro och på många andra platser.

Med denna konstrunda vill vi visa vår mångfald och spridning i Sverige och utomlands. Vi vill verka för fotografi som konstform och utöka kunskapen om nätverket. Utställningsformer varierar, från fönsterutställning i Bagarmossen till utställning på Citykompaniet i Skellefteå. Några har gått samman, andra ställer ut själva. Det enda gemensamma är nätverket och att vernissagen för samtliga utställare äger rum klockan 12.00 den 23 augusti 2008.

Nätverket Brudarna är egentligen namnet på en mejlgrupp för kvinnliga fotografer och fungerar idag som diskussionsforum för frågor som rör fotografens vardag. Det är ett fritt forum för likasinnade men ändå på individuell nivå. Från att ha varit ett litet Stockholmsbaserat nätverk har vi snabbt vuxit till ett mångfacetterat nätverk i hela Sverige och även utomlands. Idag är vi cirka 300 brudar verksamma runt om i landet och utomlands inom mode, reklam, konst och bildjournalistik.
Ur pressmeddelandet





















Tryck på bilden för större storlek.

1 kommentar:

Stellan sa...

Nu har Nolhaga berg med torn bestigits.

Tur att glasögon medtogs. Liten handskriven text i dunkel belysning är inte helt idealt för en åldrande yngling...

En samling fina bilder. Somliga tilltalade mig extra mycket.

Trevligt också att för första gången på åratal få njuta av utsikten från det gamla luftvärnstornet.

 
Bloggtoppen.se