söndag 14 februari 2010

Tornet - Tema på Saga Bio










På lördagar under våren bjuds alingsåsarna på en rad teman på Saga Bio som spänner över många av livets områden. Ambitionen har varit att låta en mängd olika röster och kulturuttryck komma till tals. Det kommer bland annat arrangeras kort- och konstfilmsprogram samt konserter och performance.

Arrangemangen kommer äga rum på Saga Bio lördagar kl 12:30

Frivillig entré 20.- . Man kan komma och gå som man vill


LÖRDAGEN 20/2 TEMA STADEN
Konstfilm som loopar

12:30 - 14.00 The Street

Lars Ahrrenius, Animation: Johannes Müntzing, Sverige 2003, 6 minuter som loopar

Lars Arrhenius animerade filmloop speglar livet under 24 timmar i en storstad. Med ett sofistikerat ljudcollage som bakgrund drar allting i gång klockan 7 till skrället av en väckarklocka. Människor går till jobbet, hamnar i bilkö, fikar, föder barn, handlar, går på gym, går ut med hunden, går hem, lagar mat, ser på tv, sover, snarkar. En larmande stad tonar fram som driven av en jättemotor utan tillstymmelse till broms.

Lars Arrhenius, född 1966 i Stockholm, är en svensk konstnär. Arrhenius har studerat vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Rijksakademie i Amsterdam. Han är bland annat representerad på Norrköpings museum, Moderna museet, Malmö Konstmuseum, Uppsala Konstmuseum, Arekn i Köpenhamn Stedelijk Museum i Amsterdam. Han arbetar ofta med serier och animationer.

Arrangörer: Kulturföreningen Tornet i samarbete med Saga Bio och Alingsåskuriren med stöd av Västra Götalandsregionen

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se