tisdag 23 februari 2010

Tornet - Tema på Saga Bio










På lördagar under våren bjuds alingsåsarna på en rad teman på Saga Bio som spänner över många av livets områden. Ambitionen har varit att låta en mängd olika röster och kulturuttryck komma till tals. Det kommer bland annat arrangeras kort- och konstfilmsprogram samt konserter och performance.

Arrangemangen kommer äga rum på Saga Bio lördagar kl 12:30

Frivillig entré 20.- Man kan komma och gå som man vill


LÖRDAGEN 27/2 TEMA ANIMERAT FÖR VUXNA
Ett kortfilmsprogram med tre kvinnliga animatörer

12:30 Möte i mellanrummet
Kati Mets, Sverige(2009), 7 minuter

Historien börjar på tunnelbanan, Vilhemina är på väg hem. I högtalaren hörs: ”Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av”. Vilhemina sugs med i tanken på avståndet. Tanken förstorar mellanrummet som plötlsigt framstår som ett gap. När hon ska kliva av faller hon ner i gapet

Vad pågår inuti människor när de sitter på tunnelbanan? Medvetandet kan göra långa resor på ett par sekunder. Vad händer om man verkligen följer uppmaningen att tänka på ”avståndet mellan vagn och plattform...”. Och avståndet – hur stort är det egentligen?

Det handlar om en kvinnas inre rum och hennes försonng med ett gammalt minne, som legat och skavt tills något i nutiden får henne att återuppleva och omformulera det.


12:40 Fjärde dagen över tiden
Linda Västrik, Sverige(2008), 8 minuter

Fjärde dagen över tiden är en animerad film om att gå fyra dagar över tiden i väntan på förlossningen.

Filmen handlar om en mammas väntan och frustration. Det stora temat är att till sist är varje mamma alltid ensam om att genomföra förlossningen. Med humor och värme skildras såväl längtan som rädsla de sista dagarna innan födandet.


12:50 Lidingöligan
Maja Lindström, Sverige(2009), 28 minunter

Lidingöligan handlar om en vänsterradikal familj som lämnar Stockholms innerstad och flyttar till Lidingö, långt borta från demonstrationstågen. Det är en berättelse om konsten att ta för sig. Och det gäller även oss, vi som bytte slaget på barrikaderna mot kampen om att äga mest och ha det alla andra har.


13:20 Möte i mellanrummet


13.30 Fjärde dagen över tiden


13:40 Lidingöligan



Arrangörer: Kulturföreningen Tornet i samarbete med Saga Bio och Alingsåskuriren med stöd av Västra Götalandsregionen

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se